Warehousing en Logistieke Diensten

Kivits Drunen BV heeft 10.000 m2 geconditioneerde ruimte tot haar beschikking. In deze ruimte is plaats ingeruimd voor 17 koel- en vriescellen. De koelcellen zorgen ervoor dat elk product onder de juiste klimatologische omstandigheden kan worden opgeslagen. Voorts heeft zij de beschikking over 18 laaddocks en diverse crossdockingruimtes met verschillende temperaturen. Ons distributiecentrum is op werkdagen bereikbaar van 05:00 tot 21:00 uur. Op zaterdag is zij geopend van 07:00 tot 17:00 uur en op zondag in overleg.

Verder verricht Kivits Drunen BV voor haar partners een verscheidenheid aan logistieke diensten zoals; inslag, uitslag, voorraadbeheer, crossdocking, doauneafwikkeling, PD-keuringen, kwaliteits- en kwantiteitscontroles. Voordat de producten worden opgeslagen, worden ze aan uitvoerige inspecties onderworpen. Onder meer vindt er een controle op versheid van het product en de kwaliteit van de verpakking plaats en wordt er gekeken of de producten onder de juiste omstandigheden zijn vervoerd. Ook wordt er bekeken of de juiste hoeveelheden zijn aangeleverd. De kwaliteitscontroles kunnen worden aangepast aan de persoonlijke wens van de klant.

Orderpicking op containers of pallets maakt het mogelijk om voor elke klant een persoonlijk pakket van producten samen te stellen. Het ompakken, verpakken en flowpacken van de goederen wordt evenzeer door ons verzorgd eventueel in samenwerking met gespecialiseerde collega bedrijven. De goederen kunnen omgepakt worden in diverse type dozen; van doos naar CBL-fust, van doos naar EPS en andersom. Daarnaast is het mogelijk dat goederen teruggekoeld, dan wel ingevroren worden.

Verder verzorgt Kivits Drunen BV het voorraadbeheer, de order- en de inkoopadministratie. Zij registreert de hoeveelheden die er in het warehouse opgeslagen liggen en houdt controle op de houdbaarheid van de producten. Zij kan er voor zorgen dat er altijd een voorraad aangehouden wordt en dat er een bestelling geplaatst wordt als er een tekort dreigt.

Voor vaste relaties is een toegang vanaf een externe locatie in ons Warehouse Management System mogelijk.