Historie en Heden

In 1945 wordt er door Jan en Kees Kivits in Vlijmen een groothandel in groenten en fruit opgericht. De eerste jaren groeit de groothandel explosief en wordt er een eigen snij- en verpakkingsafdeling opgericht.

In 1968 besluit Jan zijn eigen weg te gaan. Kees gaat verder met de grossierderij en heeft al snel behoefte aan een tweede vrachtwagen. In 1972 neemt Gerard Kivits, de zoon van Kees, de zaak van zijn vader over en start met de levering van groenten en fruit aan verschillende supermarkten in de regio. In deze jaren ontwikkelt Kivits zich steeds meer van AGF-grossier tot een logistiek dienstverlener. De grote kracht van het bedrijf ligt op het terrein van het leveren van verse producten.

In 1976 passeert Kivits zijn volgende mijlpaal en verhuist van Vlijmen naar een nieuw pand in Drunen. Dit pand is voorzien van alle faciliteiten die een moderne logistieke dienstverlener zich maar kan wensen. De naam van het bedrijf wordt dan gewijzigd in Kivits Drunen BV. In 1992 wordt door de groei van het bedrijf het pand verder uitgebreid met diverse koelcellen, een crossdockingruimte en vijf extra laaddocks.

In 2001 komt de derde generatie aan het roer van het familiebedrijf. Simone van Opzeeland-Kivits en Rob van Opzeeland nemen de dagelijkse leiding over. Kivits Drunen BV heeft inmiddels afscheid genomen van de grossierswereld en richt zich volledig op de logistieke dienstverlening en de supply chain van geconditioneerde producten. Zij onderscheidt zich door de kwaliteitsstandaard continu te verhogen op alle facetten van de logistieke dienstverlening, zoals het verbeteren van opslag, overslag, voorraadbeheer, orderpicking, order- en inkoopadministratie, verpakken, transport en distributie. Vanaf 2003 vind een verdere groei plaats, in de markt is ruimte voor onderscheidende partners in de supply chain en Kivits Drunen BV weet deze vraag perfect in te vullen. Naast de eigen groei wordt in 2005 Van Bladel Transport, overgenomen. In 2007 volgt een nieuwe uitbreiding en wordt er een nieuw geconditioneerd distributiecentrum van 6000m2 gerealiseerd vanuit de uitgangspunten; duurzaam, milieuvriendelijk en energetisch optimaal.

Vervolgens wordt in 2008 Biemans Logistiek BV overgenomen en ge´ntegreerd in ons bedrijf. Door al deze ontwikkelingen neemt de bedrijfsomvang toe tot een kleine 100 medewerkers en veertigtal eigen moderne vrachtwagens.

Met nog volop mogelijkheden en ruimte om door te groeien is 'uw partner in supply chain'
Kivits Drunen BV klaar voor de toekomst!